Ajankohtaiset tiedotteet

<< Palaa

Taiteilija Imbi Kruuvin näyttely ”Kävelyretki Rufuksen kanssa” on esillä Tampereen Suomalaisen Klubin 3. kerroksen galleriassa syyskuun loppuun. Avajaisia vietetään keskiviikkona 13.8.2014 kello 10.00.

Virolainen kuvataiteilija Imbi Kruuv syntyi 23.11.1957 Tartossa tiedemiehen ja kauppatyöntekijän perheeseen. Hän opiskeli 1973 - 1977 Tartossa taidekoulussa ja vuodesta 1981 lähtien Viron Taideakatemiassa (Eesti Kunstiakadeemia). Kruuv toimii myös opettajana ja järjestää taidekoulutusta muun muassa Haapsalussa.

Imbi Kruuv kertoo näyttelystä ja Rufuksesta näin:

”Rufus (tuntee myös nimet: Roosifox – Zinfandel – Rufus) on 8-vuotias kettuterrieri. Luonteeltaan ja rodultaan metsästyskoira. Koira on reipas kuin jännitetty jousi. Hän on järkevä - keskenjääneestä koulutuksesta huolimatta pystyy käsittelemään ihmisten ja omia tunteita. Eniten tietenkin haluaisi tapella!

Rufukselle minä olen määräaikainen työsuhde, joka tulee hoitaa kokopäivätoimen ohella. Kello 6 Rufuksella on vapaata ja se sopii myös minulle, koska pääsen kävelemään virkeänä ennen töihin menoa.

Näiden kävelyretkien aikana Rufus näytti minulle lumen alta sulaneiden heinien rakenteen, korsien eleganssin ja graafiset pajupuskat. Roskaisesta ja pelottavasta jokivarresta on muodostunut jännittävä, kerroksellinen, riippuvuutta synnyttävä paikka. Kurasta on tullut maalauksellista, mätänevistä luista kaunista, likaisista poluista mieltä puhuttelivia ja jännittäviä.

Kaikki paikat ja kuvat on kunnolla haisteltu.

Omistan näyttelyni kaikille koirille, joiden työnä on viedä ihmiset päivittäin ja määrätietoisesti kävelyretkelle.”

Julkaistu 10.08.2014