Ajankohtaiset tiedotteet

<< Palaa

NUORET KIRJOITTIVAT KILPAA SUOMALAISUUDESTA

Tampereen Suomalainen Klubi palkitsee voittajana Henna Urhosen, toisena Juuso Järviniemen ja kolmantena Krista Matalamäen järjestämässään kirjoituskilpailussa. Teemana oli Suomi – melkein sata. Kilpailu oli avoin kaikille tamperelaisten toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille.

Kilpakirjoitusten taso oli tänä vuonna hyvä. Kolme palkintosijoille päässyttä kirjoittajaa olivat hyvin lähellä toisiaan. Kielivirheitä ei parhaista teksteistä löytynyt ja ne kilpailivat myös sisällöltään varsin tasaveroisesti. Raati arvioi ehjän kokonaisuuden luoneen Henna Urhosen käyttämän kielen vivahteikkaimmaksi ja se ratkaisi voiton. Juuso Järviniemen tekstissä oli omaa ajattelua ja muutamia herkullisia kielikuvia. Omakohtaisuus vetosi raatiin Krista Matalamäen tekstissä.

Jokasyksyisen Suomi-aiheisen kirjoituskilpailun erikoisuus oli tänä vuonna se, että Tampereen lyseon lukion oppilaat intoutuivat kirjoittamaan, mutta muut koulut jäivät passiivisiksi. Kaikki kahdeksan kilpakirjoitusta tulivat Rellusta.

- Edes rahapalkinnot – 300, 200 ja 100 euroa – eivät saaneet tätä useampia nuoria käyttämään kynää ja pohtimaan suomalaisuutta. Ellei sitten käynyt niin, että kilpailukutsu pysähtyi opettajiin tai jopa jo ennen heitä rehtoreihin, pohtii palkintoraadissa puhetta johtanut varaesimies Irmeli Jokilampi Tampereen Suomalaiselta Klubilta.

Parhaat kirjoittajat palkitaan Tampereen Suomalaisen Klubin syyskokouksessa 15.12.2014 kello 18.00. Kilpailua jatketaan ensi syksynä uusin teemoin. Klubi haluaa saada nuoret ajattelemaan suomalaisuutta ja tuomaan esiin uusia, raikkaita näkökulmia. Tämä on Klubimme tapa vaalia suomen kieltä ja suomalaista kulttuuria.

Julkaistu 06.12.2014