Tapahtumien muistiot

<< Palaa
02

GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014

Gastronomisen kerhon vuoden 2014 viimeinen aktiviteetti sai alkunsa jäsenistön siitä toiveesta, että kerrankin saisimme opastusta siihen, miten maukas ja mehevä pihvi valmistetaan.

Kalevi Nikkilä esikuntineen järjesteli kurssin aiheesta Ahlmanin opiston tiloihin, koska sieltä löytyivät sekä tilat, opetus, raaka-aineet, kaikki samasta paikasta.

Aluksi keittiömestari  Pasi Lassila  perehdytti meidät aiheeseen niin teorian kuin käytännön läheisen opastuksen kautta. Ilta oli tarkoitus käyttää siten, että valmistelemme, valmistamme ja nautimme aikaansaamamme aterian.

Ja kun kyseessäoli pihvi, opettajan mielestä siihen täytyi kuulua koko menu alku- ja jälkiruokineen ja tietysti kaikki itse valmistettuna. Näin myös meneteltiin seuraavan menun mukaan:

Photo

Alkuruoka

Siikacheviche & avocadomousse ja saaristolaisleipää

Pääruoka

Timjamivoissa paistettua Ahlmanin vasikkaa (marraskuun teurastuksesta, yksi vuotiasta)

ja

Angus entrecote

lisukkeina palsternakkapyrettä, paahdettuja tomaatteja ja punaviinikastiketta

Jälkiruoka

Ahlmanin Selin sinihomejuustoa ja Gabriel kermajuustoa &n tyrni-porkkanahilloketta (hilloke valmistetaan itse)

Valmistuksessa jakaannuttiin 4 ryhmään  ja joka ryhmä valmisti jonkin seuraavista koko porukalle: avocadomousse, palsternakkapyre,punaviinikastike ja tyrni-porkkanahilloke. Muut ruokalajit jokainen ryhmä valmisti itselleen, paitsi pääasia eli vasikannoisettien ja entrecoten paistaminen, joka toteutettiin siten että

keittiömestari Pasi Lassila opetti kuvaannollisesti kädestä pitäen lihan leikkaamisen, muotoilun ja maustamisen ja paistoi  lihat itse niin että kaikki saimme seurata todella lähellä ja intensiivisesti koko toimenpiteen alusta loppuun kaikkine pienine yksityiskohtineen ja nyansseineen.

Itse ruokailu jakaantui osioihin siten, että kun alkuruoka oli valmis, se nautittiin ensin valkoviinin kera. Kun sitten oli saatu lihat paistettua saimme pääruoan ja jälkiruokajuustot nautittavaksemme punaviinin kanssa.

Paikka kurssin järjestämiseen oli loistava ja voimme varmasti suositella sen käyttöä jatkossakin.

Kaiken kaikkiaan ja saamamme palautteen johdosta, voitaneen todeta, että pienten alkupulmien jälkeen kurssimme onnistui mahtavasti,  oli kiinnostava ja antoisa ja täytti sille asetetut toiveet ja odotukset .

GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014GASTRONOMIEN PIHVIKURSSI AHLMANIN OPISTOLLA 2.12.2014