Tapahtumien muistiot

<< Palaa
24

JÄLKIRUOKAILTA 24.3.2014Photo

Kerhon hygieniapassilaiset kokoontuivat Klubin keittiöön, jossa keittömestari Teija Vainiola oli valmistautunut antamaan meille asiantuntijan opetusta ja opastusta jälkiruokien valmistamisessa ja nauttimisessa.

Ohjelmaan kuului toivomusten mukaan seuraavat aiheet:

-          creme brule`

-          pannacotta

-          marenki

-          suklaa-mantelibrownies

-          Creme Anglaise eli vaniljakastike

-          suklaakastike

-          marjakastike 

11 osanottajaa jakaantui 4 ryhmään, jotka valmistivat edellä mainitut herkut yhdessä ja erikseen. Monia ahaa-elämyksiä ja hämmennystilanteita rikkaampina, saimme suunnitellun ohjelman vietyä kunnialla läpi. Sitten istahdimme ravintolasalin puolelle nauttimaan aikaansaannoksiamme. Ravintoloitsijamme Christina Suominen oli valinnut meille 3 erilaista jälkiruokaviiniä, joita nautimme palan painikkeina. Viinit esitteli perusteellisesti ravintolan sommelier Vilma Suuntala.

Creme bruleen  kanssa saimme Ranskasta Sauternesin alueen Ch Suduiraut Sauternes 2008 viiniä.       Panna cotan seuraksi meille oli valittu Itävallan Burgenlandista peräisin oleva Kracher Eiswein Cuvee 2011,  ja suklaa-manteli browniespalojen kanssa Espanjasta Jerez de la Fronterasta peräisin olevaa  Romate Cream Sherryä. Mainittakoon, jokaisessa nauttimassamme viinissä sokeripitoisuus oli yli 200 g.

Kaiken kaikkiaan ilta oli onnistunut ja sen aikana kuulimme jo joidenkin suunnitelmista näiden jälkiruokien valmistamisesta jo pääsiäisen aikaan.

Jorma Salovaara  

GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA GASTRONOMIAKERHON JÄLKIRUOKAILTA