Tapahtumien muistiot

<< Palaa
23
 

Gastronomisen kerhon Parsaa Paakarissa 23.4.2015

Gastronomisen kerhon jo perinteeksi (2.kerta) muodostunut sesonkiruoan eli parsan merkeissä kulkeva illallinen nautittiin 23.4.2015 tällä kertaa Kangasalla Ravintola Paakarissa. Tilaisuuteen osallistui 13 henkeä.

Aluksi saimme kuulla jännittävän tarinan ravintolasta niin rakennuksena kuin itse ravintolana. Muun muassa kuulimme, mitä paikallisia raaka-ainelähteitä ja toimittajia ravintola käyttää.

Kuten edellisellä kerrallakin, koko nauttimamme menu oli parsasta.

Alkuruokana meille tarjottiin Kylmäsavustettua lohta, vihreää parsaa ja mangosorbettia.

Sen jälkeen saimme todella maukasta suurustamatonta parsakeittoa, johon oli lisätty kurkkua paloina  ja pieniä vihreän parsan latvapaloja.

Pääruokana oli Valkoista parsaa, ilmakuivattua kinkkua, perunoita, hollandaisekastiketta ja voisulaa.

Ruoan kanssa tarjottiin talon sekä tummaa että vaaleaa leipää, jotka oli nostatettu ranskalaiseen tapaan tehdyllä juurella ja tumma leipää maustettu viikunanpaloilla.

Viineinä saimme Kahdelle ensimmäiselle ruoalle Elsassin alueen Louis Sipp Pinot Gris valkoviiniä ja pääruoalle espanjalaista Cune Vina Real Blanco valkoviiniä.

Aterian jälkeen nautittiin kahvit asiaan kuuluvine lisukkeineen.

Aterian yhteydessä Teuvo vastamäki kertoi omista parsakokemuksistaan Saksassa ja voimme todeta, että hän on meistä ehkä parhaiten päässyt kokemaan tämän herkun kaikkia puolia ja ominaisuuksia ihan alkutuottajalta asti.

 Photo

Totesimme jälkeenpäin, että tämä parsailtamme täytti kaikki toiveemme ja kuin yhdestä suusta tuli lausunto: oli mahtavaa saada parsaa, joka oli juuri oikeassa kypsyysasteessa pöytään tuotaessa.

Parsaa Paakarissa