Tapahtumien muistiot

<< Palaa
26

Musiikkiyhtye Kannaksen Pojat piti 26.2 Marskin salissa hienon konsertin otsikolla Lauluja Kannakselta.

 

Kuvassa esiintyjät vasemmalta Juha Repo, tenori, kitara ja puhaltimet, Tuiki Latvala, koloratuurisopraano ja viulu, Eeva Saarenpää o.s. Kähärä, sopraano ja Juhana Mattila, piano.

 

Konsertin ensimmäinen osa sisälsi sota-ajan lauluja ja ne esitettiin sodanaikaisissa asuissa. Kuulimme seuraavat laulut, laulun nimen jälkeen on mainittu esittäjä(t):

KANNAKSEN POIKIA Juha, KOIVUVALSSI Tuiki viulu, LILI MARLEEN  Eeva, KIRJE SIELTÄ JOSTAKIN Juha, TUOKSUVAT TUOMIEN Tuiki, IKÄVÄ  Eeva, ELÄMÄÄ JUOKSUHAUDOISSA Juha laulu ja käyrätorvi, ILTA SKANSSISSA  Eeva, ÄÄNISEN AALLOT  Juha, ILTA KANNAKSELLA Eeva ja Tuiki, RAATTEEN TIE  Juha, SYYSILLAN TUULI Eeva, Tuiki, Juha, MANTSURIAN KUKKULOILLA Tuiki ja Juha.

 

Jälkimmäinen osa esitettiin karjalaisissa kansallispuvuissa ja se koostui karjalaisaiheisista lauluista:

REPPURIN LAULU Juha  laulu ja trumpetti, Tuiki viulu, LAPS OLEN KARJALAN  Tuiki, MUISTATKO MONREPOS'N Eeva laulu, Juha  trumpetti, YSTÄVÄNI MUISTATHAN Juha, KARJALAN KUNNAILLA  Eeva, Tuiki, Juha, HÄÄMATKA  Juha, SUNNUNTAIAAMUNA  Eeva, SUNNUNTAI Tuiki laulu ja viulu, SÄKKIJÄRVEN POLKKA JA VÄÄRÄ VITONEN Juha, KARJALAISTEN LAULU  kaikki yhdessä.

Konserin päätteeksi saimme vielä matkaevääksi helmiä Kangasniemeltä ja Kangasalta:
NOCTURNE  Eeva ja Juha, KESÄPÄIVÄ KANGASALLA Tuiki ja Juha

Kaikkia esitettyjä lauluja säesti hienosti pianolla Juhana Mattila.

 

 

Konsertin juonsi erinomaisella tavalla ruutiukkoveli Timo Tulosmaa. Yleisöä oli lähes 60 henkeä.

 

Muutama henkilö yleisöstä sanoi tilaisuuden väliajalla ja tilaisuuden päätyttyä, että tuli otettua mukaan liian vähän nenäliinoja. Monissa herkissä esityksissä monen kuulijan silmänurkat kostuivat. Konsertin lopuksi yleisö osoitti pitkään suosiotaan ja esiintyjät kukitettiin. 

Teksti: Ilkka Mäntyvaara ja Jorma Hautala

Kuvat: Markku Rauhalahti ja Jorma Hautala