Tapahtumien muistiot

<< Palaa
18

Gastronominen kerho kokoontui omaan kokkaustilaisuuteen Marttalassa 18.10.2017.

Tällä kerralla meillä oli vuorossa tutustuminen korealaiseen keittiöön, johon meidät

tutustutti Eija Mylläri poikansa Jorin ja tämän tyttöystävän Bora Namin asiantuntevalla opastuksella.

Perinteisen alkukuoharin jälkeen valmistimme yhdessä Kimbap- nimistä ruokaa, joka muistutti raaka-

aineiltaan ja valmistustavaltaan japanilaista sushia.

Sitten jakaannuimme kolmeen ryhmään, joista jokainen valmisti yhden ruokalajin, jotka olivat

BULGOGI, joka on lyhyesti sanottuna makeahkosti marinoitua ohueksi leikattua ja suikaloitua naudan pihvilihaa ja korealaisittain valmistettua riisiä.

JAPCHAE, joka koostuu pihvilihasta( nauta tai sika), makeasta perunanuudelista, jotka kaikki on kypsennetty pannulla yhdessä erilaisten vihannesten kera.

PAJEON, joka puolestaan on korealainen pannukakku, jonka taikina valmistetaan kakkujauhoista ja vedestä. Kun taikina on kaadettu pannulle sen päälle levitetään vihreitä vihanneksia ja kevyesti keitettyjä äyriäisiä (katkaravun pyrstöjä, simpukoita yms) ja näiden päälle kaadetaan kevyesti vatkatusta kananmunasta ohutta nauhaa, joka sitoo täytteen paikalleen, kun paistos käännetään pannulla kypsymään toiseltakin puolelta.

Kun ruokalajit oli saatu valmiiksi, ryhdyimme nauttimaan niitä. Aperitiiviksi saimme korealaista Makgeolli-riisiviiniä ja ruokajuomina olivat olut ja Jean Biecher Riesling valkoviini.

Kaikki 15 osanottajaa olivat vaikuttuneita siitä miten ruokaa voidaan myös valmistaa ilman uunia, sillä opimme sekin että korealaisessa keittiössä ei ole uunia!

GASTROKERHON KOREALAINEN KOKKAUSILTAGASTROKERHON KOREALAINEN KOKKAUSILTAGASTROKERHON KOREALAINEN KOKKAUSILTAGASTROKERHON KOREALAINEN KOKKAUSILTAGASTROKERHON KOREALAINEN KOKKAUSILTAGASTROKERHON KOREALAINEN KOKKAUSILTAGASTROKERHON KOREALAINEN KOKKAUSILTAGASTROKERHON KOREALAINEN KOKKAUSILTA