Tapahtumien muistiot

<< Palaa
21

Photo
Klubin Gastronominen kerho kokoontui jo 4.kerran kokkaustilaisuuteensa Talouskoululla.

Aloitimme tilaisuuden perinteisellä kuohuviinilasillisella ja ruoan valmistusviininä oli Montalto Nero d Avola Passivento 2016.

Tällä kertaa oli valittu aiheiksi kokonaisuus, jonka osina olivat

alkuruokana paistettua kateenkorvaa hernevaahtoa ja Portobello-sieniä

pääruokana häränfilee Wellington, punaviinikastike ja kauden kasviksia mm.  keltajuurta ja vihreää parsaa

jälkiruokana puolukkakohokas.

Pääosassa oli siis pihvi, jonka valmistustapana oli sen pihvin kypsentäminen voitaikinan sisällä, mutta se että lihan ja taikinakuoren välissä oli muutaman millin vahvuinen kerros duxelles-massaa, joka puolestaa koostui salottisipulista, herkkusienistä, persiljasta ja jauhetusta broilerista. Filee paistettiin 200 C uunissa kunnes lihan lämpötila oli 48 C.

Tilaisuuteen osallistui 15 kerhon jäsentä ja opastajanamme toimi Sari Fors Talouskoululta

Lopuksi nautimme valmistetut  ruokalajit  ja ruokajuomana oli Vina los Valles Reserva 2013.


WELLINGTONIN PIHVIN KOKKAUS TALOUSKOULULLAWELLINGTONIN PIHVIN KOKKAUS TALOUSKOULULLAWELLINGTONIN PIHVIN KOKKAUS TALOUSKOULULLAWELLINGTONIN PIHVIN KOKKAUS TALOUSKOULULLAWELLINGTONIN PIHVIN KOKKAUS TALOUSKOULULLAWELLINGTONIN PIHVIN KOKKAUS TALOUSKOULULLAWELLINGTONIN PIHVIN KOKKAUS TALOUSKOULULLAWELLINGTONIN PIHVIN KOKKAUS TALOUSKOULULLAWELLINGTONIN PIHVIN KOKKAUS TALOUSKOULULLA