Tapahtumien muistiot

<< Palaa
21

 

Photo

Gastronominen kerho kokoontui 21.5.2018 Marttalaan kevään viimeiseen tapahtumaan.

Kokkauksen aiheena on täällä keralla Kim Palhusin suunnittelema SUOMI 100-menu.

Osa meistä olikin saanutkin jo tuntuman tähän SUOMI 100-menuun, jota tarjottiin mm.

viime syksynä Klubin vuosijuhlassa.

Tällä kerralla valmistimme menun, emme siis täydellisenä, vaan sellaisin soveltuvin osin, joista voisi olla

meille itse kullekin hyötyä ja oppia ajatellen vaikka tulevan kesäkauden omia kokkauksia.

Paikalla oli 16 kerhon jäsentä. Puheenjohtajamme Kalevi Nikkilä toimi ansiokkaasti ja asiantuntevasti

kaikkien kolmen kokkausryhmän ohjaajana ja opastajana.

Alkupaloiksi valmistimme suomalaisia suupaloja: sienisalaattia ruissipsien päällä, savumuikkuja ja tuorejuusto-piparjuurimoussea paahdetulla mallasleipäpalalla sekä riimihärkää ja tyrnimarjahilloa mallasleivällä. Riimihärän Kalevi oli valmistanut käyttöömme jo etukäteen.

Alkuruoaksi valmistimme tervamarinoitua graavilohipaloja, tillikurkkuja, vihreää perunasalaattia ja punajuuripyreetä.  Lohipalat paistettiin kuumalla valurautapannulla suolassa ! vain poistetun nahan kohdalta hiilimustaksi ja valeltiin sitten tervasiirapilla, joka  valmistettiin kaikkien yllätykseksi Tervaleijona-pastilleista!

Pääruokana oli lampaan ulkofilepihvit, jotka oli marinoitumausteseoksessa. Niiden valmistus aloitettiin käärimällä jokainen filepala erikseen pituussuunnassa tiukkaan foliopakettiin. Nämä foliopaketit kypsennettiin uunissa 48 C lämpötilaan jonka jälkeen paketit avattiin ja kääröt ruskistettiin kuumalla pannulla voissa kauniin ruskeiksi tarjoiluvalmiiksi. Maustepippurikastiketta lihaa vasten keitettiin kokoon koko koko tilaisuuden ajan, jolloin se oli valmista lihaa tarjoiltaessa. Lisukkeina olivat vihreä perunasalaatti ja punajuuripyree, piparjuurivoissa haudutetut porkkanat ja porkkanapyree.

Jälkiruokana saimme helsinkiläisen sosieteetin takavuosina suosimaa jäliruokaherkkua, jonka aineksina olivat banaani, hillottu inkivääri, kermavaahto ja konjakkitilkka.

Kaiken kaikkiaan tilaisuus oli taas mieleenpainuva ja saimme todella kaikki vinkkejä tuleviin omiin kokkauksiimme.GASTROKERHO KOKKASI SUOMI 100-MENUNGASTROKERHO KOKKASI SUOMI 100-MENUNGASTROKERHO KOKKASI SUOMI 100-MENUNGASTROKERHO KOKKASI SUOMI 100-MENUNGASTROKERHO KOKKASI SUOMI 100-MENUNGASTROKERHO KOKKASI SUOMI 100-MENUNGASTROKERHO KOKKASI SUOMI 100-MENUNGASTROKERHO KOKKASI SUOMI 100-MENUNGASTROKERHO KOKKASI SUOMI 100-MENUNGASTROKERHO KOKKASI SUOMI 100-MENUN