Tapahtumien muistiot

<< Palaa
24

Photo

GASTRONOMISEN KERHON KALAT JA ÄYRIÄISET

Klubin gastronominen kerho kokoontui 24.1.2020 Marttalan keittiöön

vuoden ensimmäiseen kokkaustilaisuuteen. Tilaisuus oli ensimmäinen

myös uuden vetäjämme Eeva-Kaisa Mäkisen johdolla.

Ennen tilaisuuden alkua nautittiin perinteiset kuoharit ja muistettiin kiitoksin kerhon

ensimmäisen viiden vuoden vetäjää Kalevi Nikkilää punaviinipullolla.

Illan aiheena oli kalat ja äyriäiset ja sitä toteutettiin alku-ja pääruoan kohdalla.

 

Alkuruoaksi valmistettiin Teuvo Vastamäen ohjaamana valkosipulietanoita,

jotka nautittiin sillä aikaa kun pääruoka vielä kypsyi ja hautui.

 

Pääruoaksi valmistuksen ohjaaja Kalevi Nikkilä oli valinnut ranskalaisen

kala-äyriäiskeiton, joka tunnetaan paremmin nimellä bouillabaisse.

Pääraaka-aineet olivat tällä kerralla sinisimpukat kuorissaan, kalamaria,

valkolihaista kalaa, eli turskaa ja siikaa. Lisukkeeksi valmistimme

 leipäkrutonkeja ja rouille-tahnaa.

 

Jälkiruokana saimme Crepes suzette-ohukaisia Eeva-Kaisa Mäkisen ohjeiden mukaan valmistettuna.

Crepsit tarjoiltiin liekitettyinä ja paistettujen ja haudutettujen appelsiininkuorisuikaleiden kera.

 

Viineinä meille tarjottiin 2 eri valkoviiniä eli GRAF VON SCHÖNBORN ja WOLFBERGER RIESLING.

Tilaisuuteen osallistui 15 kerhon jäsentä.

GASTROKERHO KOKKASI MARTTALASSA 24.1.2020GASTROKERHO KOKKASI MARTTALASSA 24.1.2020GASTROKERHO KOKKASI MARTTALASSA 24.1.2020GASTROKERHO KOKKASI MARTTALASSA 24.1.2020GASTROKERHO KOKKASI MARTTALASSA 24.1.2020GASTROKERHO KOKKASI MARTTALASSA 24.1.2020GASTROKERHO KOKKASI MARTTALASSA 24.1.2020GASTROKERHO KOKKASI MARTTALASSA 24.1.2020GASTROKERHO KOKKASI MARTTALASSA 24.1.2020GASTROKERHO KOKKASI MARTTALASSA 24.1.2020GASTROKERHO KOKKASI MARTTALASSA 24.1.2020GASTROKERHO KOKKASI MARTTALASSA 24.1.2020