Tapahtumien muistiot

<< Palaa
16

 

Ruutiukkojen 40-vuotisjuhlalounas

Ruutiukot 16.12.2013

Ruutiukkokerhon 40-vuotisjuhlalounaalla Marskin Salissa kaksitoista veteraaniveljeä sai valkoisen ruusun rintaansa. Juhlaesitelmässään ruutiukkoveli, hallintotieteiden tohtoriJuhani Kivelä kertoi isänsä, Ruutiukkokerhon perustajan Eero Kivelän henkisestä perinnöstä. Kolme ruutiukkoveljeä palkittiin Ruutiukko-mitalilla. Yhdessä laulettua Sillanpään marssilaulua säesti ja lounasmusiikkia esitti ruutiukkoveli, pianisti Raimo Rantanen. Juhlalounaalle osallistui 90 veljeä.

Kukitetut veteraani-Ruutiukot, vasemmalta Esko Taulaniemi, Reino Viranta, Veikko Juurikas, Timo Saarelma, Toivo Lagus, Timo Salokannel, Allan Kuusisto, Matti Anttila, Olavi Suvitie, Tapio Simola, Veikko Toivonen ja Paavo V. Suominen.

Sadanpäämies Vesa Rinkinen  Hallintotieteiden tohtori Juhani Kivelä

Sadanpäämies Vesa Rinkisen tervetulopuhe; ks. linkki.
Tohtori Juhani Kivelän juhlapuhe; ks. linkki.

40-vuotisjuhlakokouksessa 16.12.2013 palkitut

  

Ruutiukkomitalilla palkittiin kolme ruutiukkoveljeä: Osmo Hassi, Timo Salokannel ja Matti Ponsi.

Ruutiukkotoimikunta on palkitsemisperusteina kiinnittänyt huomiota palkittavien ansioihin paitsi ruutiukkoina, erityisesti myös sotiemme veteraaneina ja toiminnassa veteraanien hyväksi. Mitalin myöntöperusteissa toteaa Ruutiukkotoimikunta seuraavaa:

Osmo Hassi on sotiemme veteraani, mm. Siiranmäen ja Ihantalan tulenjohtaja. Hän on vuosia osallistunut ansiokkaasti Ruutiukkojen tilaisuuksiin, jossa hän on pitänyt esitelmiä ja esittänyt aktiivisesti puheenvuoroja.

Timo Salokannel on sotiemme veteraani ja Tampereen Sotaveteraanien huoltoyhdistyksen puheenjohtaja. Hän on osallistunut aktiivisesti lounaskokouksiin ja pitänyt niissä esitelmiä ja käyttänyt puheenvuoroja.

Matti Ponsi on toiminut Sotainvalidien Veljesliiton Pirkka-Hämeen piirin kannatusyhdistyksen puheenjohtajana 26 vuotta toteuttaen näin omassa toiminnassaan veteraanien periaatetta ”veljeä ei jätetä”. Hän on yhteishengen luoja ja perinteen vaalija, Ruutiukkomitalin suunnittelija ja heraldinen asiantuntija, pitänyt esitelmiä ja järjestänyt Klubilla heraldiikkanäyttelyn sarjassa Ruutiukkojen harrastuksia.

Osmo Hassin tervehdys

Osmo Hassille Ruutiukkomitali käytiin luovuttamassa hänen kotonaan jo edellisen viikon torstaina, 28.11., koska ruutiukkoveli oli ilmoittanut, ettei nykyisen elämäntilanteensa takia pysty osallistumaan Ruutiukkojen 40-vuotisjuhlaan. Kiittäessään saamastaan huomionosoituksesta Osmo antoi Ruutiukoille tervehdysviestin (ks. alla), jonka Sadanpäämies luki juhlakokouksessa 16.12.2013. 
Ruutiukkoja oli kokoontunut 40-vuotisjuhlalounaalle Marskin Salin täydeltä. Veteraaneilla oli kunniamerkit.

Kooste: Markku Rauhalahti
Kuvat: Antti-Jussi Kuusisto ja Markku Rauhalahti

 
Juhlalounas, Ruutiukot 40 vuotta