Tapahtumien muistiot

<< Palaa
20

Gastronomisen kerhon ensimmäinen toiminnallinen tapahtuma näki päivänvalon, tai tässä tapauksessa illanvalon 20.2.2014, kun kerho kokoontui Ravintola Henrik`siin nauttimaan mademenusta. Se piti sisällään alkuruokana blinejä mateenmädillä, väliruokana paistettua mateenmaksaa ja pääruokana kokonaisesta mateesta valmistetun madekeiton sekä jälkiruokana tarjoiltiin crème brûlée.

Kabinetissa vallinneesta hyväksyvästä puheensorinasta päätellen kokki oli erinomaisesti onnistunut Hämmästykseksemme blinit oli paistettu vohveliraudalla ja todella onnistuneesti. Eniten ihastutti väliruokana tarjottu paistettu mateenmaksa. Maksan pintaan suolaa ja leivitetään ruisjauhoilla. Paistetaan kuumalla pannulla siten että sisus jää aavistuksen rosaksi. Herkullista ja helppo kokeilla kotona. Mateen maksoja saa nykyään ostaa irrallisena. Kokonaisesta mateesta valmistettuna madekeitto tarjosi sen kotimaisen ruokaelämyksen, jota olimme tulleet hakemaan.

Tapahtuma todettiin todella onnistuneeksi ja siihen osallistui 13 henkeä, jotka nauttivat ilmiselvästi illan annista.